Din samarbetspartner


Nu kan ni köpa allt till kontoret. Mejla eller ring för prisuppgift eller beställning!

_______________________

Vi är din samarbetspartner 

i södra sverige.

Vid behov kan vi lämna många

betydande referenser.

Aldrig haft en missnöjd kund.

Begär offert/pris!       SammarbetspartnerInstallation av kameraövervakning!

Att göra inköp av övervakningskameror till små företag och hemmet, kan vara en omfattande process. 

För dig som är i inköpsfasen så erbjuder vi kostnadsfri konsultation. 

Behöver du hjälp att montera vår utrustning så har vi en mycket kompetent installatör som utför allt från stora projekt till mindre arbeten - med utgångspunkt Ängelholm/Helsingborg - på timpeng eller till offererat fast pris. 

Behöver du monterad villa- och butiksövervakning eller tillfälliga och/eller specialanpassade installationer för spionage eller avancerade nätverk, tveka inte att höra av dig!

Lite om kameror.

Analoga kameror var vanligast förr, men nu ligger tyngdpunkten på IP-kameror. Analogt överförs bilden i koaxialkabel, medan IP-kamerors bild kan överföras via objektets datornät. Olika omvandlare kan dock möjliggöra överföring av bilderna via olika kablage. Omvandlarna kallas ibland för baluner. Olika användningsområden ställer olika krav på kvaliteten och upplösning. Man pratar om överblick, igenkänning och identifiering (ansiktsbild).

Vanligast är fasta kameror, som är helt fixerade. Rörliga kameror kallas lite felaktigt för domekameror, då dom sitter i en bubbla (dome). Den rätta benämningen är PTZ, som står för Pan - Tilt - Zoom.

Inspelningen som tidigare skedde på speciella videobandspelare, övergick under 2000-talet helt till speciella digitala lagrare (DVR) och nu är tyngdpunkten på vanliga PC-datorer och i större installationer på servernivå.

Övervakningskameror finns i olika modeller, där alla kameramodeller finns både som analog composite-video, och IP-kameror. Ofta har IP-kamerorna composite-video ut via BNC-kontakt.

Boxkamera 

Det är en fyrkantig, avlång "kameralåda" med standardskruvfäste på ovan/undersidan att ansluta tak/vägg fäste med. Den levereras normalt inte med lins, utan denna monterar man dit vid installation. Detta är den vanligaste kameramodellen inomhus. Sätts i kamerahus för utomhusmiljöer.

Domekamera 

Här sitter kameran i en "burkförpackning", med ett slagtåligt glas. Kameran är lite mindre än boxkameran, men ger ofta lika bra bild. I denna kameramodell sitter linsen ofta fast i kameran och kan inte bytas ut. Nästan uteslutande med varifokallins. Monteras direkt på vägg/tak via hål i kamerahuset. Detta är den näst vanligaste kameramodellen. Finns ofta som "vandalklassad" modell.

Speed-domekamera också känd som PTZ

Här sitter kameran i en "burkförpackning", med ett slagtåligt glas. Kameran ser ut som domekameran. Denna kameramodell är rörlig och kan panorera (vrida sig i sidled) samt tilta (vrida sig uppåt och nedåt), och har en zoombar lins. Monteras direkt på speciella vägg/takfästen.

Tubkamera

Hela kameran ser ut som en avlång cylinder. Brukar vara förberedd med vinklingsbar fot för montage. Fast lins. Finns som "dörrkik-kameror" också.

Boardlenskamera

Kretskortskamera med fast, utbytbar lins. Ofta monterad i dolda installationer typ rökdetektor etc.

Värmekamera

Detta är en "kamera" som bara ser värmestrålning. Linsen brukar bestå av germanium. Finns som svart/vit modell samt färgskalemodell. Kan se skillnader i hundradels grader. Genererar en bra bild med mediumstora detaljer i svart/vitt, men bara på saker med olika temperaturer. Identisk med boxkameran.